R3VLimited Forums  

Go Back   R3VLimited Forums > E30 Technical Forums > E30 FAQ and DIY

Reply
 
Thread Tools
Old 11-27-2012, 12:13 AM   #391
R3Z3N
E30 Mastermind
 
R3Z3N's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Solvang, CA
Posts: 1,836
^^ should pout that in post #1
__________________
Quote:
Originally Posted by Deathtoll View Post
I don't know what M Power is but I'm guessing ManPower!
R3Z3N is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2012, 12:10 PM   #392
cgk_iii
Grease Monkey
 
cgk_iii's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: San Mateo
Posts: 320
4 wires instead of 5

will these switches work? i noticed it only has 4 wires instead of 5.

Name:  e36 switch 1.jpg
Views: 547
Size:  47.8 KB


Name:  e36 switch 2.jpeg
Views: 516
Size:  100.1 KB
cgk_iii is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2012, 01:38 PM   #393
Blackout
No R3VLimiter
 
Blackout's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: So Cal
Posts: 3,577
^ Those are not e36 window switches. They are from an e34. They should work if you wire them up correctly.
Blackout is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2012, 02:42 PM   #394
Jand3rson
Administrator
 
Jand3rson's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Vancouver, WA
Posts: 37,379
Images: 114
Quote:
Originally Posted by Blackout View Post
^ Those are not e36 window switches. They are from an e34. They should work if you wire them up correctly.
Probably not. If I'm not mistaken, regardless of the chassis, the ones with the small bases like that are for one-touch windows, and will not function properly/at all without the main one-touch module.
__________________
Jand3rson is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 05:19 PM   #395
cgk_iii
Grease Monkey
 
cgk_iii's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: San Mateo
Posts: 320
Quote:
Originally Posted by Blackout View Post
^ Those are not e36 window switches. They are from an e34. They should work if you wire them up correctly.
they actually are from an e36 from the rear doors off of a 318i. ..

i guess ill have to go to the junkyard and take the front window switches instead.. (just a pain in the ass compared to taking them out the back)
cgk_iii is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 07:27 PM   #396
lambo
R3V OG
 
lambo's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Colorado
Posts: 8,648
Anyone figure out what goes to what on an E36 window lock switch with three wire ( Red/Brown - Green/Grey - Green/Blue) to an E30 window lock switch with two wires (Green/Grey - Green/Blue)?

__________________
Quote:
Originally Posted by ak- View Post
sukc to rol hrd
lambo is online now   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 08:20 PM   #397
crazyman
Mod Crazy
 
crazyman's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Silverton, OR
Posts: 686
I've already done that test hehe, just haven't put it in the car yet. On the e36 window cut switch it has one wire that's incoming (which should be the red/brown I believe) and two out going where as the e30 one has one incoming and one out going (the e30 cut switch kills the ground to the switches and the e36 kills the power, I have not tested that. Never had a chance to test before I pulled it). Also keep in mind that the four door might have a different setup, but should operate under the same principals. If you want to keep the wire on the e30 window stock, you can hook the incoming wires together and hook up the out going one then leave the other out going one from the e36 switch just dead end. Couldn't tell you the incoming wire on the e30 one cus they never used the same color every time. I have two e30's and neither one have the same color of wire for the interior, but those are just the ones I have owned others might be different. Hope this helps.
__________________

85 swartz/metallic 325E
84 alpine 325E
85 zinnoberot 318i/R.I.P
84 Bronzit 318i/sold
purchase feed back here=http://www.r3vlimited.com/board/show...82#post3535282
crazyman is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 09:11 PM   #398
Blackout
No R3VLimiter
 
Blackout's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: So Cal
Posts: 3,577
Quote:
Originally Posted by lambo View Post
Anyone figure out what goes to what on an E36 window lock switch with three wire ( Red/Brown - Green/Grey - Green/Blue) to an E30 window lock switch with two wires (Green/Grey - Green/Blue)?


Quote:
Originally Posted by Blackout View Post
Splice all the wires on the e36 switch pigtail.
Connect brown with the Red. Than connect the other with either of the remaining two green wires on the pigtail. Now test if the breaker operates.

If it does not, try the other green wire on the pig tail and re-test. One of the wire has to work for positive. You can just cut the other one off which did not work.
Blackout is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 09:19 PM   #399
lambo
R3V OG
 
lambo's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Colorado
Posts: 8,648
^

Is that fitting the E36 window lock switch to the circuit breaker, or the E30 window lock switch in a 4 door E30?
__________________
Quote:
Originally Posted by ak- View Post
sukc to rol hrd
lambo is online now   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 09:24 PM   #400
Blackout
No R3VLimiter
 
Blackout's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: So Cal
Posts: 3,577
Quote:
Originally Posted by lambo View Post
^

Is that fitting the E36 window lock switch to the circuit breaker, or the E30 window lock switch in a 4 door E30?
E36 window lock switch to the circuit breaker in an E30.
Blackout is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 09:30 PM   #401
lambo
R3V OG
 
lambo's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Colorado
Posts: 8,648
Quote:
Originally Posted by Blackout View Post
E36 window lock switch to the circuit breaker in an E30.
I would rather see if I can fit it to the window lock switch that comes in the 4 door E30's
__________________
Quote:
Originally Posted by ak- View Post
sukc to rol hrd
lambo is online now   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 09:36 PM   #402
Blackout
No R3VLimiter
 
Blackout's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: So Cal
Posts: 3,577
Quote:
Originally Posted by lambo View Post
I would rather see if I can fit it to the window lock switch that comes in the 4 door E30's
copy that.
Blackout is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2013, 08:13 PM   #403
lambo
R3V OG
 
lambo's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Colorado
Posts: 8,648
Well, I think I broke the E36 window lock switch while playing with it... doh

I guess I'll just snip all the wires off of it and run it as a blank lol
__________________
Quote:
Originally Posted by ak- View Post
sukc to rol hrd
lambo is online now   Reply With Quote
Old 01-05-2013, 05:42 PM   #404
lambo
R3V OG
 
lambo's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Colorado
Posts: 8,648
Well, I got my switches in. However, I am not too happy with my wiring job so they'll be coming back out and getting redone at some point.

__________________
Quote:
Originally Posted by ak- View Post
sukc to rol hrd
lambo is online now   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 05:58 AM   #405
redsubdivisions
E30 Fanatic
 
Join Date: Feb 2011
Location: Naples, FL
Posts: 1,277
I did this not too long ago. Easier to roll the windows down now that I don't have to mash my buttons down.
__________________


2002 330i - Daily Driven
1989 325i - 2.7i, Holset H1C, 42lb injectors, whodwho MS-PNP
redsubdivisions is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004 - 2013 R3VLimited LLC