R3VLimited Forums

Go Back   R3VLimited Forums > E30 Technical Forums > Engine & Drivetrain > Forced Induction

Reply
 
Thread Tools
Old 11-10-2016, 08:06 AM   #1
e38740imd
Noobie
 
Join Date: Jan 2015
Location: Baltimore
Posts: 38
oil pressure question for turbo

im turboing an m30 car. what do you guys use to get the oem oil pressure switch, oil pressure sender and oil temp?

looking for something similar to this


e38740imd is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2016, 08:13 AM   #2
nando
Moderator
 
nando's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: bellingham, wa
Posts: 32,100
There are many choices, but many oil pressure senders also have a second post for the oil pressure dummy light switch. the VDO kit for example does. And since you don't need the oil pressure switch anymore, you can put the temp sensor in that location (the VDO temp sensor has the same thread and screws right into the block).
nando is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2016, 10:12 AM   #3
nomansland92
E30 Fanatic
 
nomansland92's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Pittsburgh P.A.
Posts: 1,408
I use a sandwich plate for the filter, supports the turbo, pressure and temperature sensor

Sent from my SAMSUNG-SM-G891A using Tapatalk
__________________

IX being restored here

Ix turbo build
here
nomansland92 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2016, 11:22 AM   #4
e38740imd
Noobie
 
Join Date: Jan 2015
Location: Baltimore
Posts: 38
Quote:
Originally Posted by nomansland92 View Post
I use a sandwich plate for the filter, supports the turbo, pressure and temperature sensor

Sent from my SAMSUNG-SM-G891A using Tapatalk

do you have a link to the right one? I have a b35 engine
e38740imd is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2016, 12:10 PM   #5
nomansland92
E30 Fanatic
 
nomansland92's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Pittsburgh P.A.
Posts: 1,408
Never mind haha I forgot m30's use a cartridge oil filter.

Sent from my SAMSUNG-SM-G891A using Tapatalk
__________________

IX being restored here

Ix turbo build
here
nomansland92 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2016, 12:37 PM   #6
e38740imd
Noobie
 
Join Date: Jan 2015
Location: Baltimore
Posts: 38
Quote:
Originally Posted by nomansland92 View Post
Never mind haha I forgot m30's use a cartridge oil filter.

Sent from my SAMSUNG-SM-G891A using Tapatalk
I was about to say. this could be good!


the search continues
e38740imd is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2016, 01:02 PM   #7
TimeMachinE30
R3VLimited
 
Join Date: Jun 2014
Location: DC
Posts: 2,932
http://www.bmpdesign.com/product-exec/product_id/7059

That gives you two.
__________________
ACS S3 Build / Dinan 5 E34


Say no to panjo.
TimeMachinE30 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2004 - 2020 R3VLimited LLC