R3VLimited Forums

Go Back   R3VLimited Forums > E34/E28 Forums > General 5 Series Discussion

Reply
 
Thread Tools
Old 02-16-2017, 02:04 AM   #1
randompost99
Noobie
 
Join Date: Feb 2017
Location: New York
Posts: 1
low engine oil message

1992 525iT
186k miles

I changed the oil about 700 miles ago. The car tells me that the engine oil is low but not all the time. I checked the oil and its fine. Is this common?
I also get the low coolant, but thats fine as well.

88 545is, k27 Turbo, TCD Turbo Chip, 30lbs Injectors, b35 cam, Aftermarket Intercooler, Custom 3" to Dual 2.5" Exhaust, HRs/Sports, BBK, SS Lines, 18" Staggered Alpinas, 235/40-265/35 Falkens, S2.93.

__________________________________________________ _

Watch Fifty Shades Darker (2017) online | Watch The Lego Batman movie online
randompost99 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2017, 11:27 PM   #2
noypi2
Grease Monkey
 
Join Date: Jun 2014
Location: San Diego CA
Posts: 371
Check if the oil level sensor by the oil pan is connected.


Sent from my iPad using Tapatalk
noypi2 is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2017, 11:44 AM   #3
AndrewBird
The Mad Scientist
 
AndrewBird's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Portland, OR
Posts: 11,166
The connector often gets cruddy and the plastic breaks down. Likely a bad connection.

The coolant level could be a bad sensor, but they also get gunked up and can read incorrectly (it's just a float switch).
__________________
AndrewBird is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2004 - 2020 R3VLimited LLC