R3VLimited Forums

Go Back   R3VLimited Forums > Members List

vpilarrt vpilarrt is offline

R3VLimited

Visitor Messages

Showing Visitor Messages 1 to 2 of 2
  1. vpilarrt
    03-28-2013 08:10 PM
    vpilarrt
    Water pumps don't go bad, either the shaft seal fails (anti-freeze will leak around the shaft) or the impeller breaks (will make noise). Could be the thermostat but if you have trapped air on the bleed screw side of the thermostat it may not get hot enough to open. Make sure you get most of the air out so you have a pretty good stream of fluid coming out. If the lower hose stays cold change the thermostat.
  2. e30 vert
    03-28-2013 07:20 PM
    e30 vert
    hi

    i have a question about my m42 today i let the car warm up and check the coolant hoses that are connects to thermo hoses the driver side was hot and passenger side was cold so the thermo is bad or water pump?

About Me

  • About vpilarrt
    Biography
    Wife, 3 daughters, 1 son, 3 granddaughters, currently own 2 E30s and and 2 E46s
    Location
    Charlottesville, VA
    Interests
    Working on cars, race spectating, tracking my E30 325i, E30 Chumpcar team member
    Occupation
    Mechanical Engineer
    E30
    '89 325i track car, '91 318is my DD, '04 325i wife's DD, '01 325i daughter's DD

Statistics

Total Posts
Albums
Visitor Messages
General Information
  • Last Activity: 11-13-2018 08:52 AM
  • Join Date: 06-27-2006
  • Referrals: 1

Friends

Showing Friends 1 to 1 of 1

All times are GMT -7. The time now is 01:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2004 - 2020 R3VLimited LLC