R3VLimited Forums

Go Back   R3VLimited Forums > E30 Technical Forums > General Technical

Reply
 
Thread Tools
Old 04-03-2018, 08:24 AM   #46
TeXJ
E30 Enthusiast
 
Join Date: Apr 2010
Location: Allen, TX
Posts: 1,114
aww ok
__________________
1990 325is
m52b28
3.73lsd
1987 325is 5spd tranny
TeXJ is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2018, 02:51 PM   #47
jhaurimn
R3VLimited
 
Join Date: Nov 2012
Location: Minnesota
Posts: 2,149
Need some new ideas.

Car still is shitty for power. Getting 13 mpg. I hate everything lol

I will be cutting the wiring to my o2 next to see if anything changes since its spliced in. If not....idk what to do next except for a new harness.
__________________
Current:
1989 325i
1988 M3
Past:
2001 330ci
2001 M3
jhaurimn is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2018, 02:31 PM   #48
TeXJ
E30 Enthusiast
 
Join Date: Apr 2010
Location: Allen, TX
Posts: 1,114
I was gonna take mine into the shop, but the guy there said I need to get the O2 sensor to where it is reading from all cylinders. Right now the stock exhaust manifolds are being using and the O2 sensor is plugged into the front one. So I dont have the reading of the back 3 exhausts ports.

So need to do that then I can take it to them to see what's up.
__________________
1990 325is
m52b28
3.73lsd
1987 325is 5spd tranny
TeXJ is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2018, 06:25 PM   #49
jhaurimn
R3VLimited
 
Join Date: Nov 2012
Location: Minnesota
Posts: 2,149
is this right for the ground on the main relay? ignition is off completely

__________________
Current:
1989 325i
1988 M3
Past:
2001 330ci
2001 M3

Last edited by jhaurimn; 04-10-2018 at 06:40 PM.
jhaurimn is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2018, 08:39 AM   #50
jhaurimn
R3VLimited
 
Join Date: Nov 2012
Location: Minnesota
Posts: 2,149
Vacuum test completed yesterday, everything seemed correct which would indicate no exhaust restriction, and i believe no vacuum leaks.

car has its good days and bad days.

when I drive with the maf unplugged, does it go into the same open-loop as if I unplugged my o2 sensor?
__________________
Current:
1989 325i
1988 M3
Past:
2001 330ci
2001 M3
jhaurimn is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2018, 06:06 PM   #51
jhaurimn
R3VLimited
 
Join Date: Nov 2012
Location: Minnesota
Posts: 2,149
i know everyone is sick of seeing this thread popping up....but just throw random shit out there. ill try it at this point. im getting close to bringing it to a shop lol.

Things i havent tried but plan on trying as soon as weather cooperates :

disconnecting o2
replacing vanos seals (i know this would give bad mpg, but cutting mpg in half? seems excessive)
new engine harness (might go obd2 at that point)
__________________
Current:
1989 325i
1988 M3
Past:
2001 330ci
2001 M3
jhaurimn is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2018, 08:28 AM   #52
TeXJ
E30 Enthusiast
 
Join Date: Apr 2010
Location: Allen, TX
Posts: 1,114
im waiting for the headers to come in and then do a custom exhaust on it.
__________________
1990 325is
m52b28
3.73lsd
1987 325is 5spd tranny
TeXJ is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2018, 05:42 AM   #53
jhaurimn
R3VLimited
 
Join Date: Nov 2012
Location: Minnesota
Posts: 2,149
So back during winter when it was cold and minnesota was using their less efficient winter gas, I was going about 120 miles max off 9 gallons of gas. (13.3 mpg)

Now that summer gas is back, I am back up to 180 miles on 8.5 gallons of gas. (21.1 mpg)

I'm still having power issues down low, so I plan to do vanos seals next. But I find it odd how just having warmer weather and better gas improved my mpg by that much.
__________________
Current:
1989 325i
1988 M3
Past:
2001 330ci
2001 M3
jhaurimn is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2018, 07:46 AM   #54
TeXJ
E30 Enthusiast
 
Join Date: Apr 2010
Location: Allen, TX
Posts: 1,114
That is pretty weird, which octane of fuel are you using?
__________________
1990 325is
m52b28
3.73lsd
1987 325is 5spd tranny
TeXJ is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2018, 11:03 AM   #55
TeXJ
E30 Enthusiast
 
Join Date: Apr 2010
Location: Allen, TX
Posts: 1,114
Got word from the mechanic. The MAF sensor is bad. He replaced it and now it's running great and no more CEL, 1222.
__________________
1990 325is
m52b28
3.73lsd
1987 325is 5spd tranny
TeXJ is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2004 - 2020 R3VLimited LLC