R3VLimited Forums

Go Back   R3VLimited Forums > E30 Classified Forums > For Sale & Wanted > Parts For Sale

Reply
 
Thread Tools
Old 03-27-2011, 11:00 AM   #1
whodwho
E30 Fanatic
 
whodwho's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: SoCal
Posts: 1,452
Fully Built TurnKey Megasquirt EMS in Motronic 55pin Case









Wasted spark option


MapDaddy option


Based on the MS2 Microsquirt Module
Running MS2/Extra 3.3.3 - with startup tune
Idle Control Circuit for 3 Wire ICV(Stock Late Model)
Main Relay Activation Circuit - No need to rewire any relays
Relay Circuit for General on/off
Launch Control Circuit
Two PWM Controller Circuits for Boost Controller, WI, ?
Up to Four Ignition Drivers - Easily Upgradeable to Wasted Spark - Currently configured with 1 BIP373 for single coil
Up to Four Injector Drivers (3 installed) for full 4cyl - 6/8cyl Semi Sequential Injection
250kpa Map Sensor - Upgradable to MapDaddy
Small Proto Area
Jumpers for Stock TPS(with idle/cruise/WOT signal) / Variable TPS
Jumper for 5/12v out for MAF support
Jumper for Bluetooth support
Diagnostic LEDs for Relay, Idle control and PWM Controller Circuits
Power Jack (same as stim power supply) for out of car updates

$650.00*

Locals are welcome to take it for a test drive in your car

Trades considered

*Built into your core

Last edited by whodwho; 04-07-2015 at 07:06 AM. Reason: version updated
whodwho is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2011, 12:22 PM   #2
e30 gangsta
No R3VLimiter
 
Join Date: Jul 2004
Location: SFL
Posts: 3,866
Send a message via AIM to e30 gangsta
Success! Looks good! Are you making them for sure now? Can I play my order later on in the week?
e30 gangsta is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2011, 02:17 PM   #3
whodwho
E30 Fanatic
 
whodwho's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: SoCal
Posts: 1,452
I'm sure I can come up with something for you
whodwho is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2011, 03:31 PM   #4
browntown
No R3VLimiter
 
browntown's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Salem, OR
Posts: 3,525
Some stupid questions:
Do I need a wideband o2 sensor for this setup, like LC-1?
If I read the specs right, I can ditch the dist cap in lieu of wasted spark by any ole GM coil driver set?
I can ditch the AFM for MAP? Just run a vacuum hose to the MS unit, and all my air metering is done for me?
Would it work for a m30 or would the maps be way off?
browntown is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2011, 05:42 PM   #5
VietRocka
Noobie
 
Join Date: Aug 2010
Location: Longmont, Colorado
Posts: 37
ooo. if i didn't have to pick up a new set of tires i'd be on this!
VietRocka is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2011, 06:33 AM   #6
whodwho
E30 Fanatic
 
whodwho's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: SoCal
Posts: 1,452
Quote:
Originally Posted by browntown View Post
Some stupid questions:

Do I need a wideband o2 sensor for this setup, like LC-1?
Unless you are running a config that was already tuned to your engine or had it dyno tuned you should have a WB, once tuned you could go back to NB but why??

Quote:
If I read the specs right, I can ditch the dist cap in lieu of wasted spark by any ole GM coil driver set?
Correct, this has 3 ignition drivers installed to run wasted spark. There are a few coil setups that you can run for wasted spark, the GMs are a common one and fairly documented.

Quote:
I can ditch the AFM for MAP? Just run a vacuum hose to the MS unit, and all my air metering is done for me?
Correct this will use the MAP sensor so you can ditch the AFM and add an intake temp sensor.

Quote:
Would it work for a m30 or would the maps be way off?
I'm sure there are M30 tunes around to get you started and then final tune to yours.


Quote:
Originally Posted by VietRocka View Post
ooo. if i didn't have to pick up a new set of tires i'd be on this!
Let me know when your ready
whodwho is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2011, 09:02 AM   #7
Wanganstyle
R3VLimited
 
Wanganstyle's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: SF bay area
Posts: 2,582
can you do one pnp for a 325e? is that possible? never seen a MS setup in stock case for a 87E

Pondering boosted ETA with 524td parts to use as DD torque beast....
Wanganstyle is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2011, 02:33 PM   #8
whodwho
E30 Fanatic
 
whodwho's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: SoCal
Posts: 1,452
These boards are specifically for a 55pin Motronics connector, I don't know there would be that much interest in an ETA base version unless I heard otherwise...

You could use a b25i harness as you would probably want the front timing wheel setup anyways and wouldn't need the cold start valve and probably better to use the late ICV??
whodwho is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2011, 05:26 PM   #9
mark///m3
Wrencher
 
Join Date: Oct 2007
Location: Middlebury, CT
Posts: 287
very nice piece! are you making the board yourself?
__________________

___________________
Mark
mark///m3 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2011, 07:33 PM   #10
318aye
E30 Modder
 
318aye's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Charlotte, NC
Posts: 811
high quality stuff from this guy. See threads on e30tech, A+.
__________________
318aye is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2011, 05:53 PM   #11
einstein57
R3V OG
 
einstein57's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Los Angeles
Posts: 10,777
If you look really closely you can make out whodwho e30tech.com
einstein57 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2011, 06:18 PM   #12
whodwho
E30 Fanatic
 
whodwho's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: SoCal
Posts: 1,452
Guess I missed this thread getting bumped, yes I am having these made up
whodwho is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2011, 07:43 PM   #13
TwoJ's
R3V Elite
 
TwoJ's's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: SEA/Tukwila WA
Posts: 4,909
Send a message via AIM to TwoJ's
I am looking in to doing a MS setup for my friend's 2.5L s14. Do you know if they use 55-pin motronic ECU's? The m3's tend to have more early model stuff, so I assume they don't, but I just don't know. I'd love to have something where we could use the stock harness with not a ton of modifying to be done. Also, from what I gather, s14's don't do too well with MAP, so alpha-n would be the way to go.

Is this something you could do?
__________________

TwoJ's is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2011, 11:29 PM   #14
OldSkoolE3
Advanced Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Phoenix
Posts: 134
Dont you have to change out the tps? I will definatly be ordering one of these!
OldSkoolE3 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2011, 05:35 PM   #15
aldur99
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Vancouver
Posts: 44
PM'd.

edit: PM'd again, for sure this time.

Last edited by aldur99; 07-13-2011 at 02:47 PM.
aldur99 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2004 - 2020 R3VLimited LLC